Kocaeli Sanayi Odası’ndan Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri’ne Çevre Ödülü


Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri, Bebek ve Kişisel Bakım Ürünleri Üretim Tesisi’ nde gerçekleştirdiği çevre çalışmalarıyla Kocaeli Sanayi Odası tarafından düzenlenen Şahabettin Bilgisu ödül organizasyonunda Kobi kategorisinde Çevre Büyük Ödülü’ne layık görüldü.



Türkiye’nin ilk çevre ödülleri organizasyonu olan “Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri”nin 29. yılında kazananlar belirlendi. Kocaeli Sanayi Odası tarafından, sürdürülebilirlik bilinciyle hareket eden sanayicilerin teşvik edilmesi ve ödüllendirilmesi amacıyla gerçekleşen organizasyonda Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri, Gebze Bebek ve Kişisel Bakım Ürünleri Üretim Tesisi’ndeki çalışmalarıyla Kobi kategorisinde Çevre Büyük Ödülü’nün sahibi oldu.

Gebze Bebek ve Kişisel Bakım Ürünleri Üretim Tesisi, elektrik tüketiminin %70’ten fazlasını fabrika çatısına kurulmuş olan güneş enerji santralinden karşılıyor.

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Gebze fabrikasının toplam elektrik tüketiminin yaklaşık %72’si, devreye alınan 0,8 MW gücündeki güneş enerji santralinden karşılanıyor. Tesis, 2022 yılında ters ozmoz sistemindeki 4.300 m3/yıl atıksuyu gri su olarak tesis bünyesinde değerlendirerek geri kazandı." Bu miktar, 2022 yılı için fabrika toplam su tüketiminin yaklaşık %18’ine denk geliyor. Gebze fabrikasındaki yağmur suyu toplama sistemi sayesinde 2022 yılında 133 m3 yağmur suyunun tesis içerisinde bahçe sulamada kullanımı sağlandı. Ayrıca fabrika, palet geri kazanımı, plastik azaltımı ve Sıfır Atık Yönetim Sistemi uygulamaları ile sürdürülebilirlikte öncü rol oynuyor.

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri, lider markalarıyla temiz ve sağlıklı bir yaşam için çalışırken, iklim krizine karşı hazırlıklı olmaya, çevresel ayak izini azaltmaya ve iyi uygulamalarını tüm değer zincirinde yaygınlaştırmaya öncelik veriyor. Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri’nde sürdürülebilirlik, inovasyon ve dijitalleşme süreçleri entegre bir şekilde yürütülüyor.