Türkiye’yi “temizlik kağıdı” ile tanıştıran Selpak, 50. yaşını kutluyor


Toplumda hijyen bilincinin geliştirilmesi için çalışarak tüketici davranışlarını değiştiren Selpak; yarım asırdır en yumuşak tuvalet kağıtlarını, suya en dayanıklı kağıt havluları geliştiriyor. Selpak, tüketicilerine “En iyisine ihtiyaç duyduğun her an, en iyisi Selpak kullan! 50 yıldır olduğu gibi…” diyor. Selpak’ın 50 yılda ürettiği 1.3 milyon ton kağıdın uzunluğu, 9 bin 699 kez dünyanın çevresini dolaşmaya yetiyor.



Türkiye’nin hijyen alışkanlıklarını değiştiren ve “kişisel hijyen” bilincinin toplumda gelişmesi için çalışmalar gerçekleştiren Selpak, 50. yaşını kutluyor. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında hayatlara dokunan Selpak; vizyoner, yenilikçi ve sorumlu bir anlayışla, markalı pazarın lideri olarak en iyisine ihtiyaç duyduğu anlarda tüketicilerin yanında yer alıyor. Kağıt mendilde jenerik marka olarak büyük bir mirasa sahip olan Selpak, bugün kategorisinde tüketici beklentilerini en iyi karşılayan ve tüketicinin kendisini en yakın hissettiği marka konumunda.

Selpak’ın yarım asırlık geçmişini değerlendiren Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri CMO’su Bilge Çiftçi, şunları söyledi: “Selpak, bundan 50 yıl önce ülkemizdeki yaşam standardını yükseltme hedefi ve topluma karşı görev bilinciyle, Türkiye’de kurulan ilk özel sektör kağıt üretim tesisinde üretilmeye başlandı. Selpak, Türk tüketicisine hep ilkleri sunabilmesi, inovasyon ruhu ve yarattığı kategorilerle geçen yarım asırda öncü marka olmayı başardı. Değişen hayatlara, ihtiyaç ve beklentilere yanıt verecek, hayatı kolaylaştıracak ürünlerimizi yenilikçilik DNA’mızla sürekli geliştirdiğimiz ve çeşitlendirdiğimiz için gururluyuz. Yıllar içinde çalışmayı, üretmeyi, sektörümüze öncü olmayı hep sürdürdük; aynı tutkuyla hep daha iyisini sunmak için çalışmaya devam ediyoruz.”

“Tüketicilerimize, ‘En iyisine ihtiyaç duyduğun her an, en iyisi Selpak kullan! 50 yıldır olduğu gibi bugün de...’ mesajını veriyoruz”

Selpak’ın yenilenen yüzüne de değinen Çiftçi, “50. yılımızı fırsat bilerek, her şeyin hızla değiştiği ve her alanda önemli bir dönüşümün yaşandığı 2021 yılında tüketicileri odağımıza aldık. Logomuzu, ambalajlarımızı ve sloganımızı yeniledik. Yeni dönemde de ‘En iyisine ihtiyaç duyduğun her an, en iyisi Selpak kullan!’ mesajımızla, tüm Türkiye’nin markamızla özdeşleştirdiği filimizle Selpak’ın vaatlerini tüketicilerimize sunacağız” dedi.

“Bugüne kadar üretilen Selpak kağıt uzunluğu, dünyanın çevresini 9 bin 669 kez dolaşabilir”

Selpak; 1971’de ilk kağıt mendili, ilk tuvalet kağıdını, 1981’de ilk peçeteyi, 1988’de ilk kağıt havluyu üretti. 70’lerde mentollü mendil, 80’lerde yumuşak tuvalet kağıdı, 90’larda suya 3 kat dayanıklı tuvalet kağıdı, cep mendil ve pudra kokulu mendil ile kategoriye yenilikleri getirdi. Selpak, 2000’lerde E vitaminli mendil, ambalaj inovasyonları ve kağıt bezi, 2010’larda ise Deluxe serisini sundu.

Sektöre kazandırdığı yenilikçi perspektifle Selpak, Deluxe ile tuvalet kağıdında Türkiye’nin en yumuşak, kağıt havluda Türkiye'nin suya en dayanıklı ürünlerini sunuyor. 50 yılda yaklaşık 1.3 milyon ton Selpak üretildi. Üretilen kağıt uzunluğu, 9 bin 699 kez dünyanın çevresini dolaşmaya yetiyor. “Hijyen misyonunu sürdürüyor”

1992-2001 yılları arasında kişisel temizlik kağıdının daha yaygın kullanımını sağlamak ve hijyen bilincini de oluşturmak üzere; ilk etapta hijyenin önemini anlatan bir broşür ile havlu askısı ve Selpak kağıt havlu, hane bazında yaklaşık 2 milyon Türk tüketicisine dağıtıldı.

2002’de İpek Kağıt ile İlköğretim Okulları Kişisel Hijyen Eğitimi projesini başlatan Selpak, aradan geçen 18 yılda 65 ilde 8 bin 500 okula giderek toplamda 6 milyon 250 bin öğrenciye hijyen eğitimi verdi. 2011 yılında hayata geçen “Selpak Tuvalete Merhaba” platformunda sunulan içeriklerle bugüne dek dijital mecralarda milyonlarca ebeveyne erişildi. 2013 yılında başlatılan Tuvalete Merhaba evleri projesi kapsamında Türkiye Turnesi düzenleyen Selpak, 6 ilde 350 binden fazla ebeveyne eğitim verilmesini sağladı. Tüm bu toplumsal yatırımların da etkisiyle Türkiye’de tuvalet kağıdı her 100 evden 89’una* giriyor.

 

(*)IPSOS (mat Q2-2021)

 

Selpak Hakkında:

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri markası olan ve tüketici için gerçek anlamda değer yaratan, ‘ilklerin markası’ konumundaki Selpak, sadece adıyla özdeşleşen kağıt mendil ile değil; tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kağıt mendil, peçete ve kutu mendil gibi tüm ürün kategorilerinde ‘en’lere sahip ürünleri sunmaktadır. Selpak markası, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Temizlik Kağıtları fabrika çalışanlarının önerileri doğrultusunda, kağıdın temel hammaddesi olan selülozun "Sel” hecesi ile temizliği çağrıştıran "Pak" kelimesinin birleşimi ile oluşturulmuştur. Kişisel hijyen alanında Türkiye'nin öncü markalarından biri olan Selpak, tüketicilerin hijyeni ve konforu için üstün kalitede yenilikçi ürünler geliştirmeye devam etmektedir. https://www.selpak.com.tr/

 

Detaylı bilgi için:
Güliz Şengüler / Essance İstanbul İletişim Danışmanlığı / 0530 384 62 78 / guliz.senguler@essance-istanbul.com
Tutku Saraç / Essance İstanbul İletişim Danışmanlığı / 0553 093 88 62 / tutku.sarac@essance-istanbul.com